Kako započeti sa sportskim klađenjem

Sportsko klađenje jednostavno je stavljanje oklade na sportski događaj. Kladite se da će vaš tim, konj, pas ili vozač pobijediti. Ako oni pobijede, pobijedite i vi! Ako oni izgube, vi gubite iznos oklade. Sportsko klađenje odvija se u cijelom svijetu, iako u Sjedinjenim Državama ova vrsta klađenja nije tako dobro prihvaćena kao u Europi.

Internetsko sportsko klađenje vjerojatno je najbolja opcija za one kojima je zanimljivo isprobati ga po prvi put. Ako nikada niste probali online sportsko klađenje, propuštate toliko zabave i uzbuđenja, a sve se to može dogoditi u ugodnom okruženju vašeg doma! Umjetnost sportskog klađenja isprva se može činiti zbunjujućom, ali nakon što se upoznate s dijelom žargona koji se koristi za objašnjenje koncepata i logike iza svake vrste oklade, sve je puno lakše razumjeti.

Jedan od najboljih načina da iskusite ovaj zanimljiv način klađenja na vaše omiljene utrke i sportske događaje je da se upoznate s online sportskim klađenjem. No, kako biste na najbolji način iskoristili sve prednosti sportskog klađenja, o njima morate znati nešto više.

Sportsko klađenje – koeficijenti

Kako funkcionira online sportsko klađenje? Trebali biste početi s proučavanjem koeficijenata za sportski događaj na koji vas najviše zanima kladiti se. Kada koristite internetsko sportsko klađenje, ove koeficijente možete pronaći u raznim online sportskim kladionicama koje posvuda koriste internetski igrači. Morate otvoriti račun na internetskoj sportskoj kladionici prije nego što se možete kladiti, ali to je jednostavno učiniti.

Nakon što odaberete gdje ćete se kladiti na sport, trebate odlučiti kako ćete se kladiti. Postoji mnogo različitih načina da se kladite na odabrani iznos novca, ali prvo razgovarajmo o rasponu i kako on može utjecati na iznos na koji se kladite.

Sportsko klađenje – The Spread

Raspon je bodovna prednost u sportskom klađenju, koja se obično daje momčadi za koju se općenito očekuje da će izgubiti određeni sportski događaj. Ako odlučite da ćete se kladiti na momčad za koju se očekuje da će pobijediti, morat će pobijediti s razlikom većom od raspona i pokriti raspon prije nego što se smatra da ste ispravno odabrali. Ako odaberete momčad za koju se očekuje da će izgubiti, ta će momčad morati izgubiti s manje razlike od raspona kako bi se vaš odabir smatrao točnim. Ako tim slučajno pobijedi s brojem bodova koji je odabran kao raspon, igra se zove push.

Nitko tko se bavi sportskim klađenjem ne dobiva ništa ako je igra pozvana kao push, ali dobivate iznos svoje izvorne oklade natrag. Raspon bodova radi se kako bi sve oklade ispale čak i za sportsku kladionicu, a obično se radi za sportove kao što su košarka ili nogomet.

Sportsko klađenje – oklada

Ako biste se kladili protiv raspona, najvjerojatnije biste stavili vrstu oklade koja se zove 11-10 ili oklada na raspon. Ulažući 11 USD, osvajate 10 USD ako rezultat vašeg tima pokriva razliku. Ovo je još jedan način na koji online sportske kladionice zarađuju.

Oklada iznad-manje također je oklada 11-10. S ovom vrstom oklade, ukupni rezultat dviju momčadi koje su igrale bit će veći ili manji od ukupnog rezultata koji je naveden prije odigravanja utakmice. Klađenje na rezultat se zove ‘klađenje na loptu’. Klađenje na rezultat ispod naziva se “kladenje na sat”.

Propozicijska oklada je vrsta oklade u kojoj internetska sportska kladionica bira kolike će biti kvote i uvjeti oklade. Ova vrsta oklade može biti vrlo zanimljiva, ponekad čak i zabavna, jer uvjeti mogu biti toliko neobični kao što je to koja će od dvije nogometne momčadi napraviti najviše touchdowna, koja će od dvije košarkaške momčadi postići najviše trica ili čak koja pojedini igrač će napraviti određeni potez za tim. Izgledi za ovu vrstu oklade ponekad su 11-10, ali mogu biti bolji ili lošiji ovisno o okolnostima.

Parlay oklada događa se kada se kladite na više od jednog događaja, obično tri. Ova vrsta oklade daje vam mnogo veću isplatu ako biste trebali pobijediti, ali caka je u tome da će svi događaji na koje se kladite morati pobijediti. Ako i jedan od njih izgubi, svi gube, a vi gubite iznos koji ste uložili.

Oklada na novčanu liniju čini se prilično strašnom, posebno nekome tko se tek počinje baviti internetskim sportskim klađenjem, ali to je zapravo jedna od najjednostavnijih oklada. Također se naziva i izravna oklada i nema razlike bodova koju treba uzeti u obzir. Samo ćete odabrati svoj sport, a onda će momčad za koju mislite da će biti ili autsajder ili favorit. U novčanom klađenju, sportska kladionica će imati navedene brojeve koji su u stotinama, sa znakom plus ili minus pored njih. Ovi se brojevi smatraju ‘novčanom linijom’ i predstavljaju množitelje za oklade.